itulau_fanua

4.14 Lipoti

① Pulega Lautele o Tiute: O oloa faaulufale mai a lo'u atunuu ma oloa auina atu i fafo na siitia i le 10.7% i le kuata muamua, ma ua toe avea ASEAN ma paaga sili ona tele tau fefaatauaiga a Saina.
② Matagaluega o Feso'ota'iga: E le sologa lelei le fa'agaioia o galuega i le vaega o fa'ama'i, ma e le tatau ona mamafa mamafa ta'avale uta.
③ Shanghai Tiute faʻaaogaina le "AB class" faiga galuega e faʻamautinoa ai le saogalemu ma le lamolemole o le taulaga.
④ Su'esu'ega a le Chinese Academy of Social Sciences: O le fua faatatau o le tuputupu a'e o le tamaoaiga faaletausaga ua valoia e 6.8%.
⑤ Kovana o le Faletupe Tutotonu o Rusia: Lusia o loʻo umia le aofaʻi o le RMB ma le auro i tupe faʻaagaga mai fafo.
⑥ Ua faʻateleina le faʻaaogaina o le eletise i le taimi lava e tasi ma le le lava o le koale, ma o loʻo feagai Initia ma se tulaga le lava o le eletise.
⑦ Ia Mati 2022, faʻatau atu o faufale ma mea tau tausiga i Rusia na faʻateleina i le 300%.
⑧ O le taulaga o Durban, Aferika i Saute, na pagatia i le lologa sili ona tele i le 60 tausaga, ma le tele o koneteina na tafiesea.
⑨ I le 2022, o Vietnam, Initonesia ma Sigapoa o le a avea ma maketi e tolu sili ona vave faʻatupulaia i totonu o le itulagi.
⑩ Ole numera o fa'ama'i pale fou ile lalolagi e sili atu ile 500 miliona: ole fa'atuputeleina ma suiga ole siama ole a iloa ai le itu ole fa'ama'i fou.


Taimi meli: Apr-14-2022